rblogo2färg3

 

Arboga Robotmuseum

Simulatorer

Robothistoriska Föreningen i Arboga

Webansvarig

Sidan uppdaterad: 2013-12-02 14:09

Start

Robot

Motor

Stridsledning och Luftbevakning

Simulatorer

Berättelser

 

Link Trainer

 

J35 Draken 

 

Robot 70 Simulator

 

MOMSUL Robot 05

 

 

Simulatorer för utbildning

Flygsimulatorer

I museet finns möjligheter att träna flygning i två olika simulatorer under ledning av erfarna flygledare. Utbildningen resulterar i ett ”flygcertifikat” i form av ett diplom.

 

Link Trainer

Den aktuella simulatorn byggdes i USA 1943 för utbildning i instrumentflygning av dåtidens propellerplan. Denna typ var allmänt i bruk från 1930-talet, främst under och efter andra världskriget. Flygvapnets piloter tränades i denna simulator, framför allt för flygning i mörker och dåligt väder.

 

J35B Draken

I denna autentiska cockpit kan våra besökare lära sig och utveckla sin förmåga att starta, flyga och landa. Nästa steg i träningen är att prova skjutskickligheten i olika flygscenarier.

 

Robotsimulatorer

Dessutom kan två olika robotsimulatorer testas:

 

Robot 70

I denna simulator kan du prova din skjutskicklighet genom att styra laserstrålen för inriktning av RB 70 mot ett mål under anflygning mot skjutplatsen. I simulatorn finns 128 olika flygmålbanor i tre olika svårighetsgrader.

 

MOMSUL

I denna ”momentsimulator” för AJ37 Viggen kan du prova på din skjutskicklighet genom att med en styrspak i cockpit styra RB 05 mot ett fast mål, eller betydligt svårare, mot ett rörligt mål.

 

 

Link Trainer

 

J35B Draken Simulator

 

RB70 Simulator

 

MomSul